AWAS Kaum wanita Gambar anda kini boleh dibogelkan..!!!

Assalamualaikum,
Hye all..waaa...seram sejuk dah bila baca tajuk ini pun
Meremang bulu roma tengkuk dza ini & leboh seram bila tengok cerita macam nie..
Ouh gambar je pun dah boleh jadi macam nie..
Hanya gambar sahaja boleh dibogelkan dengan tools x-ray yang ada dalam photoshop..
Kalau tersebar luas ini boleh menjadi aibkan diri orang lain yang amat-amat memalukan..
astagfirullahal'azim




manusia akhir zaman..otak banyak pandai,
tapi kepandaian disalahguna utk benda yang sia2 macam nie...
nauzubillahminzalik...

jadi untuk semua sahabat2 wanita dza (lelaki juga),hati-hatilah dengan gambar penuh badan anda..t'utama yang ada di fb tu..kalau disihir melalui gambar insyaALLAH ada Al-Quran sebagai ubat..tapi klo ini,nak cari orang yang buat pun tak dapat nak dicarinya..

"Ini maklumat baru dan sangat berguna.Kepada pengguna-pengguna internet wanita semua terutamanya penggemar facebook, diharap berhati-hatilah agar tidak menjadi mangsa kepada orang yang tidak bertanggung jawab yang boleh memaparkan seluruh tubuh anda!
Zaman sekarang kita semua pun sudah tahu memang ramai editor yang mahir dalam menggunakan software Photoshop ini. Tetapi, sekarang ada tools editor x-ray di dalam Photoshop boleh membuat gambar anda berpakaian akan menjadi bogel atau nampak bertelanjang.
Jadi bagi wanita, dinasihatkan agar janganlah upload gambar anda di facebook atau di mana-mana laman sosial dengan keadaan penuh seperti gambar di atas. Ambillah gambar dari atas dada dan ke atas. Dan juga, jangan pakai baju putih kerana editor akan lebih senang untuk edit gambar anda."

notakaki : minta disebarkan kepada kawan-kawan kuh

D.A.R.I.D.Z.A





Dah Terjah Diaries Ni?? Suka Sila Tinggalkan Tapak Anda

2 7190 Nak Tahu Rahsia Dza: